Reč direktora

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničan sajt Specijalne Bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” Vršac. Ovaj sajt je osmišljen tako da Vam tokom posete omogućava uvid u sve najnovije vesti, aktuelnosti i aktivnosti koje naša bolnica sprovodi. Sve informacije koje se tiču naše ustanove možete pronaći na jednom mestu – od informacija o svakom odeljenju pojedinačno, preko važnih brojeva telefona, informacija od javnog značaja, vesti i svega drugog što je za Vas interesantno.

Naša bolnica je jedna od najrespektabilnijih zdravstvenih ustanova u Autonomnoj Pokrajini Vojvodine, ne samo zbog izuzetnih uslova za pacijente i visoke stručne osposobljenosti zaposlenih, nego je i lider po privlačenju sredstava iz Evropske unije. Uspešnim završetkom postupka akreditacije tokom 2022. godine, SBPB Vršac postala je prva akreditovana Specijalna bolnica u Srbiji.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” je jedna od najvećih savremenih psihijatrijskih institucija u Srbiji sa kapacitetom od 900 postelja koja prati aktuelne trendove u razvoju psihijatrije i neurologije. Bolnica u svom sastavu ima tri organizacione celine: ambulantno polikliničku službu, bolničku službu i službu za pravno – ekonomske i tehničke poslove.

Trudimo se da kroz stalna stručna usavršavanja radnika – aktivna učešća na domaćim i medjunarodnim kongresima, simpozijumima i internim edukacijama u okviru ustanove podignemo nivo i kvalitet lečenja pacijenata. Negujemo timski duh i poštovanje stručnosti svakog člana tima naše bolnice. Veliku pažnju obraćamo na davanje mogućnosti profesionalnog napretka i usavršavanja, te pratimo potencijale naših zaposlenih i trudimo se da svakodnevno unapredjujemo medjusektorsku saradnju.

 

dr Jelena Djokić
Specijalista psihijatrije
V.d. direktora Specijalne Bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” Vršac