Донација од компаније Mozzarta

Бављење спортом у природи пацијентима болнице за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаволић“ значајно ће побољшати физичко и психичко здравље.

Kомпанија Mozzart наставила је континуирано улагање у спорт и здрав начин живота донацијом теретане на отвореном Специјалној болници за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу.

Kада нису на терапијама, пацијенти који се лече у нашој установи проводиће време вежбајући на вратилу, справи за трбушњаке, разбоју, мердевинама…

Вежбање у природи имаће вишеструке позитивне ефекте не само на физичко, већ и на ментално здравље пацијената у овој установи.

Према речима директорке једне од највећих психијатријских болница у Србији Татјане Воскресенски, психосоцијална рехабилитација која подразумева и физичку активност је јако значајна у процесу лечења.

Теретана на отвореном коју нам је поклонила компанија Mozzart налази се на великом зеленом простору испред одељења где се на лечењу налази пацијенти који су оболели од болести зависности, од дрога и алкохола. То су пре свега млађи пацијенти, који овде проводе и до шест месеци и њима је вежбање као вид физичке активности веома важно у процесу опоравка. Сваки излазак у природу, на чист вадух и слободан простор им јако прија.

Велико хвала компанији Mozzart на теретани која јако лепо изгледа, а која ће пре свега бити од велике користи, истакла је Татјана Воскресенски.

Овим друштвено одговорим гестом, Mozzart је доказао да мисли о свим магринализованим друштвеним групама, те да нико не сме бити заборављен.