Посађено нових 100 стабала

Акција пошумљавања Града Вршца настављена је акцијом у кругу Специјалне болнице за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“, где је посађено 100 нових стабала.
Циљ акције је постизање веће пошумљености, проширење зелених оаза и унапређење животне средине, а богатија и здравија средина побољшаће и опште стање пацијената.
Донацијом Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за здравство Владе Војводине, добили смо донацију од 600 садница за нашу институцију. Око 300 садница црног бора, 100 садница беле тополе и 200 садница храста. Ми смо то организовали и прерасподелили садњу у оквиру простора институције од 20 хектара. Оно што је важно за нас који радимо у овој институцији јесте то да ће ово имати и благотоворни утицај на наше ментално здравље, редуковати стрес, појачати расположење, јер то све студије у прилог томе говоре, да је форест терапија, зелена терапија нешто што има благотворан утицај на ментално здравље, рекла је је Татјана Воскресенски, директор СБПБ „Др Славољуб Бакаловић“
Акцији су се, осим великог броја запослених у неуропсихијатријској болници „Др Славољуб Бакаловић“, као и до сада укључили и представници локалне самоуправе као и наша прослављена кошаркашица Тамара Радочај.