Дочек нове године 2015. (одсек рекреације)

Дочек нове 2015. године

У оквиру одсека рекреације

 

Као и свих претходних година и ове године, у оквиру рекреационог одсека и одсека радне терапије је организован дочек Нове 2015 године. за све пацијенте наше установе у петак 26.12.2014. у спортској сали кутића СБПБ, који је као и сваки пут протекао у празничној и веселој атмосфери, уз музику, игру, томболу, пакетиће за пацијенте, уз богату трпезу. Овакав забавно-рекреативни програм има позитиван терапијски ефекат на пацијенте и утиче на њихову добру социјалну психијатријску ремисију.

 

На самом дочеку присуствовало 180 пацијената и особље наше болнице, тако да су на самом улазу у салу сви пацијенти добијали листић са бројем за учешће у томболи. Добици томболе, које су пацијенти помно пратили, били су пакетићи, које је добио сваки пацијент, као и прва (печено прасе), друга (торта) и трећа (печено пиле) награда, коју су наши пацијенти извукли са својим добитним листићем за цело одељење, а неке награде су подељене и због њихове умешности, креативности....

 

Изабран је најбољи плесни пар, најбоље одевена пацијенткиња , најбоље одевен пацијент, најбоље нашминкана пацијенткиња, најбољи виц који су пацијенти испричали, најлепшу фризуру, најбољи рецитатор, као и најбољи певач међу њима, чиме је додатно улепшан сам програм, не само пацијентима већ и сестрама и техничарима који су били у пратњи.

 

За време прославе пацијентима који су учествовали у „Играма без граница“ су подељене дизајниране дипломе као и пехари.

 

 

Уз песму, караоке, томболу и наш музички бенд, као и шведски сто и безалкохолна пића, током вечери, нашим пацијентима је обезбеђена на најприкладнији начин Нова Година, какву би приближно имали и да су у друштвеној и породичној средини.