MENTALNO ZDRAVLjE JE JEDNAKO VAŽNO U SVAKOJ FAZI ŽIVOTA

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” Vršac je Jun mesec – mesec mentalnog zdravlja obeležila raznim aktivnostima, a sve u cilju promocije brige o mentalnom zdravlju.

U Centru za mentalno zdravlje održana je poslednja u nizu radionica sa sugradjanima na temu ”Depresija” koju je vodila načelnica Centra dr Katarina Jevdić, spec. psihijatrije i sistemski porodični psihoterapeut, a Tim Odeljenja za radnu terapiju i rekreaciju je na Agriko pijaci organizovao prodajnu izložbu radova pacijenata.

Direktor Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” Vršac dr Jelena Djokić istakla je da je mentalno zdravlje jednako važno u svakoj fazi života – od detinjstva i adolescencije, pa sve do odraslog doba: ”Briga o sebi je svesna briga o svom zdravlju, posebno o svom mentalnom zdravlju i ona uključuje aktivnosti koje obezbedjuju emocionalno, mentalno i fizičko blagostanje. Kao Ustanova se trudimo da svakodnevno promovišemo brigu o mentalnom zdravlju, ali nam je isto tako važno da ispratimo i sve datume u kojima obeležavamo i stavljamo akcenat na ključne teme koje su važne za naše stanovništvo. Ovogodišnji Nacionalni mesec brige o mentalnom zdravlju smo obeležili nizom aktivnosti, gde su timovi Odeljenja za radnu terapiju i rekreaciju i Centra za mentalno zdravlje organizovali radionice, razgovore sa gradjanima, promocije, prodajne izložbe, izložbe radova, sportsko – rekreativne igre i manifestacije i tako dalje. Veoma je važno da gradjani budu upućeni da imaju mogućnost da nam se obrate ukoliko osećaju da im je potrebna pomoć, razgovor ili psihološka podrška, a takodje stojimo na raspolaganju sa svim ostalim uslugama koje naša Ustanova pruža. Cilj razgovora sa stručnim licima je da pomognu da naučimo da prepoznamo svaku emociju koja nam se javi. Dobijanjem prave profesionalne podrške i izlečenje postaje lakše kada se sa nekim podeli.”

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” Vršac Vas poziva da redovno posećujete sajt bolnice gde Vam je, tokom posete, omogućen uvid u sve najnovije vesti, aktuelnosti i aktivnosti koje ova bolnica sprovodi. Sve informacije koje se tiču ustanove stanovništvo može pronaći na jednom mestu – od informacija o svakom odeljenju pojedinačno, preko važnih brojeva telefona, informacija od javnog značaja, vesti i svega drugog što je za svakog pojedinca interesantno.