RADIONICA I SLIKANJE U DVORIŠTU CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLjE

U Centru za mentalno zdravlje Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” Vršac održana je druga po redu radionica pod nazivom ”Partnerski odnosi” koju je vodila dr Katarina Jevdić, spec. psihijatrije i sistemski porodični psihoterapeut. Radionica je bila posećena, a tim Centra za mentalno zdravlje, koji je i pripremao ovu aktivnost je zainteresovanim sugradjanima odgovorio na sva pitanja i nedoumice.

Narednog dana ispred prostorija Centra za mentalno zdravlje u dvorištu se sve šarenilo od boja. Održana je već tradicionalna Likovna kolonija gde su korisnici slikali na otvorenom akrilnim i uljanim bojama na platnima. Pored umetničkih dela koja su nastajala na licu mesta, izloženi su i radovi koje korisnici Centra za mentalno zdravlje stvaraju u okviru okupaciono – radne terapije.    

            ’’Jako je važno da javnost bude svesna toga koliko su ovi ljudi kvalitetni. Bolest je samo jedan deo svakog čoveka i svaki čovek može da odboli, ali to ne uništava njegovu osnovnu prirodu ljudskog bića, njegovih sposobnosti, kvaliteta, talenata i tako dalje. Kada su naši korisnici u remisiji, pod terapijom, onda možemo da uočimo sve njihove kvalitete i ova kolonija upravo doprinosi tome da vidimo njihovu nadarenost, ” rekla je dr Katarina Jevdić i podsetila da će se u narednoj nedelji, tačnije 18.06. održati sledeća radionica na temu ”Anksioznost” u periodu izmedju 18 i 20 časova.