PRODAJNA IZLOŽBA CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLjE

Osoblje Centra za mentalno zdravlje i Kuće za zaštićeno stanovanje Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” su, sa svojim korisnicima, imali prodajnu izložbu u susret Uskršnjim praznicima. Prodajni štand je bio postavljen na uglu ulica Sterijina i Feliksa Milekera. Prodajni štand posetila je i vršilac dužnosti direktora dr Jelena Djokić.

”Svake godine pred Uskrs naši korisnici, u sklopu okupaciono radne terapije, pripremaju uskršnja jaja, ukrasne sapune i još mnogo toga. Sve to im mnogo pomaže u njihovoj integraciji u sredinu i svakodnevnom funkcionisanju. Danas smo ovde u period od 10 do12 časova. Na naše veliko zadovoljstvo gradjani uvek jako lepo odreaguju na prodajne izložbe koje organizujemo i odazovu se u velikom broju. Što se tiče radne terapije takodje imamo izradu medenjaka, cveća, dekupaž saksija, raznih bojanki, a osim ovoga što smo pripremali za danas pacijenti imaju i drugih aktivnosti u Centru za mentalno zdravlje, kao što su socioterapijske grupe, razne druge radionice, likovne kolonije i tako dalje. Trudimo se da sve što radimo bude raznovrsno i sveobuhvatno,” istakla je Svetlana Randjelović, glavna medicinska sestra u Centru za mentalno zdravlje.

Korisnici su, zajedno sa osobljem, priredili prigodan tematski prodajni program u vidu farbanih jaja, mirisnih sapuna, medenjaka, bojanki, kao i lepo upakovanih ukrasnih aranžmana povodom predstojećih Uskršnjih praznika. Ova aktivnost je sada već tradicionalna, gde osoblje kroz okupaciono radnu terapiju planira i sa korisnicima realizuje prodajne izložbe ovakvog tipa. Prodajna izložba je protekla veoma uspešno uz veliku podršku gradjana koji kupovinom ovih radova svakako daju podstrek korisnicima Centra da u budućim akcijama ovakvog tipa budu još kreativniji.