INTERNA PREZENTACIJA RADOVA CENTRA ZA FORENZIČKU PSIHIJATRIJU

U punoj Plavoj sali Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” Vršac danas je održana prezentacija rada sa pacijentima Centra za forenzičku psihijatriju kroz više vidova okupaciono radne terapije. Publika, koju su činili pacijenti sa drugih odeljenja kao i osoblje bolnice, imala je priliku da prisustvuje promociji knjige pod nazivom ”Ekspoze u elementima dosade” koju je napisao pacijent ovog odeljenja, kao i čitanje autorske poezije, pevanje pesama u rep žanru i izložbi umetničkih slika akril na platnu.


Ovaj zaista bogat program podržala je v.d direktora prim. dr Tatjana Voskresenski, te se obratila prisutnima: ”Svima ću danas poželeti dobrodošlicu na jedan ovako lep i kreativan skup. Individualnim pristupom kroz radno okupacionu terapiju se maksimalno trudimo da Vas vratimo u neke normalne tokove življenja kako bi, jednog dana napustili ovu instituciju i vratili se svojim porodicama i svakodnevnom životu. Želim da pohvalim inicijativu Centra za forenzičku psihijatriju zato što su zaista uložili napor, trud i energiju da zajedno sa Vama ovo danas organizujemo. Nadam se da u nekom narednom periodu uz sve Vaše predloge i podršku možemo i dalje na ovakav način da radimo. Hvala Vam lepo, hvala odeljenju Sudske psihijatrije, doktoru Stankoviću, glavnoj sestri Andrijani i čitavom timu odeljenja koje se zaista trudi da Vaše lečenje u okviru odeljenja učini kvalitetnijim i boljim. Moju podršku imate samo nastavite da i dalje ovako radite. Hvala Vam.”


Program je propraćen uz osmehe i aplauze. Na samom kraju glavna sestra Centra za forenzičku psihijatriju Andrijana Vedjej dodala je: ”Pre svega zahvalila bih se direktorki što veruje u nas od početka i maksimalno nas podržava. Takodje, zahvalila bih se i ostalom rukovodstvu koje je uz nas sve ove godine. Hvala našim pacijentima, našem osoblju i na kraju, zahvalila bih se našem načelniku doktoru Draganu Stankoviću koji nam je svima velika podrška. Hvala Vam na pažnji