DAN SA NAJMLADjIMA NA GRADSKOM TRGU

Na šetalištu gradskog trga u Vršcu, danas su zaposleni u Savetovalištu za mlade i na odseku za radnu terapiju i rekreaciju Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” organizovali druženje sa najmladjim sugradjanima u okviru promocije Savetovališta kroz radionicu pod nazivom ”Moje je pravo da živim srećno i zdravo.” Dogadjaj su posetili Miroslav Lepir, član gradskog veća za prosvetu i Maja Ristić Lažetić, članica gradskog veća za socijalnu politiku Grada Vršca.

Svetlana Kalnak, diplomirani okupacioni terapeut obratila sa prisutnima i medijima: ”Pre svega bih svima poželela dobar dan, a pogotovo našim najmladjim sugradjanima koji su danas sa nama. Ovom manifestacijom obeležavamo jun mesec koji je u Srbiji proglašen za mesec mentalnog zdravlja. Danas smo organizovali likovnu radionicu sa odsekom za radnu terapiju i rekreaciju, dakle Specijalna bolnica i Savetovalište za decu i mlade.”

”Veliko mi je zadovoljstvo što mogu ispred Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ”dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu, našeg Savetovališta za mlade i odseka za radnu terapiju i rekreaciju da svima današnjeg dana poželim dobrodošlicu. Mnogo je lepo videti ovoliko mladih ljudi, ovoliko dece na jednom mestu. Mi se trudimo da kroz ovako lepe manifestacije na najlepši mogući način promovišemo Savetovalište za mlade. U prošloj nedelji odsek za radnu terapiju i rekreaciju i Centar za mentalno zdravlje imali su kreativni dan, sutradan je trebalo da bude ovaj dogadjaj, medjutim kiša nas je omela, te sam u narednim danima nakon toga videla mnogo mladih ljudi koji su izašli na ulice i bavili se kreativnim radom što mi je jako drago da smo na neki način tako da kažem ”povukli nogu” i volela bih da se u ovom Gradu što više ovako pozitivnih i lepih manifestacija održava. Nadam se da ćemo i u narednom periodu da se što više okupljamo i ovako lepo družimo,” rekla je Livija Stanojev, saradnik u psihosocijalnoj rehabilitaciji.

Savetovalište za mlade zvanično je otvoreno juna meseca 2020. godine, a prostorije se nalaze u okviru Doma omladine u Vršcu. Cilj je rad na mentalnom zdravlju dece i omladine, kroz preventivne, psihoedukativne i terapijske aktivnosti.