Dodela sertifikata o akreditaciji SBPB Vršac

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova danas je direktorki vršačke Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“, prim. dr Tatjani Voskresenski, svečano uručila akreditaciju.

Time je SBPB „Dr Slavoljub Bakalović“ postala prva akreditovana specijalna bolnica u Srbiji i poslužiće kao primer za akreditovanje ostalih specijalnih bolnica u našoj zemlji.

“Ovo je veoma značajan i svečan dan za sve nas u Specijalnoj bolnici, jer smo verifikovali čitav proces akreditacije, koji je trajao od oktobra prošle godine. Ovaj sertifikat značajan je zbog uvodjenja standarda i procedura koje će podići i kvalitet rada, a sve u interesu dobrobiti naših pacijenata. Zahvalni smo Gradu Vršcu, koji nam je se ovo vreme bio podrška, kao i pokrajinskom Sekretarijatu za zdravstvo, koji je razumeo i podržao da sve zdravstvene institucije budu akreditovane. Mi smo prva specijalna bolnica u Srbiji koja je akreditovana”, istakla je prim. dr Tatjana Voskresenski, direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ Vršac.

Sada su sve zdravstvene ustanove u Vršcu akreditovane. U prethodnom periodu sertifikate su dobili Opšta bolnica i Dom zdravlja, a današnjem svečanom uručenju sertifikata SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” prisustvovala je i Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovala svečanom uručenju akreditacije Specijalnoj bolnica za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“, posebno jer je ovo prva specijalna bolnica koja je u našoj zemlji dobila akreditaciju. Treba istaći da je Vršac sada jedan od retkih gradova u Srbiji u kojem su sve zdravstvene ustanove akreditovane, što će svakako doprineti boljoj zdravstvenoj zaštiti stanovnika sa teritorije našeg grada. Specijalna bolnica „Dr Slavoljub Bakalović“ iza sebe ima niz uspešno realizovanih projekata, a mi smo kao lokalna samouprava uvek bili tu, za sve naše zdravstvene institucije, kao partner i podrška u svim njihovim projektima. Trudićemo se i budućnosti da nastavimo ovako divnu saradnju, jer nam je zdravlje naših sugradjana najveći prioritet”, istakla je Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.